بیست‌و‌پنج کشور از جمله بریتانیا و فرانسه خواستار توقف «فوری» جنگ در غزه شدند

اسراییل

بیست‌و‌پنج کشور از جمله بریتانیا، فرانسه، کانادا و ژاپن روز دوشنبه در بیانیه‌ای مشترک خواستار پایان «فوری» جنگ در نوار غزه شدند. این کشورها تأکید کردند که رنج غیرنظامیان فلسطینی در این منطقه تحت محاصره ارتش اسرائیل «به اوج» خود رسیده است.

وزرای امور خارجه این کشورها نوشتند: «ما (...) با پیامی ساده و فوری گرد هم آمده‌ایم: جنگ در غزه باید فوراً متوقف شود». آن‌ها تاکید کردند که «رنج غیرنظامیان در غزه به اوجی تازه‌ رسیده است».

درخواست بی‌سابقه این ۲۵ کشور درحالی منتشر شده که حدود دو میلیون فلسطینی که در غزه تحت محاصره اسرائیل زندگی می‌کنند، پس از بیش از ۲۱ ماه درگیری که با حمله بی‌سابقه حماس به خاک اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، در آستانه قحطی قرار گرفته‌اند.

در بیانیه وزرای خارجه این کشورها آمده است که الگوی توزیع کمک‌های بشردوستانه توسط دولت اسرائیل «خطرناک» است، موجب «بی‌ثباتی» شده و کرامت انسانی ساکنان غزه را سلب کرده است. اشاره این کشورها به «بنیاد بشردوستانه غزه» است که با حمایت آمریکا و اسرائیل از اواخر ماه می، پس از آنکه اسرائیل بیش از دو ماه به‌طور کامل اجازه ورود کمک‌ها به غزه را متوقف کرده بود، فعالیت خود را آغاز کرده است..

به گفته روسای دیپلماسی این ۲۵ کشور، «وحشتناک است که بیش از ۸۰۰ فلسطینی هنگام تلاش برای دریافت کمک جان خود را از دست داده‌اند.» سازمان ملل سه‌شنبه گذشته اعلام کرد که از اواخر ماه می تاکنون، ۸۷۵ نفر در تلاش برای یافتن غذا کشته شده‌اند که ۶۷۴ تن از آنان در نزدیکی محل‌های توزیع «بنیاد بشردوستانه غزه» جان باخته‌اند.

در بیانیه همچنین آمده است: «امتناع دولت اسرائیل از ارائه کمک‌های حیاتی به غیرنظامیان اقدامی غیرقابل‌قبول است.» این کشورها در کنار درخواست برای پایان جنگ، خواستار آزادی گروگان‌هایی شده‌اند که به گفته آن‌ها «به شکلی بی‌رحمانه» توسط حماس نگه‌داری می‌شوند.

همچنین این کشورها اعلام کردند با هرگونه اقدام برای تغییر وضعیت سرزمینی یا جمعیتی در مناطق اشغالی فلسطینی مخالفند و خواستار توقف شهرک‌سازی‌ها در این مناطق شده‌اند.

کشورهای امضاکننده عبارتند از: استرالیا، اتریش، بلژیک، کانادا، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، هلند، نیوزیلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس و بریتانیا.

علاوه بر کشورهای یادشده، حجه لحبیب، کمیسر اروپایی مسئول امور برابری نیز این بیانیه را امضا کرده است.