
تنها ۲ روز پیش از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه چهارشنبه دوباره بر این نکته تاکید کرد که اگر توافقی صورت نگیرد اقدام نظامی خواهد کرد.
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاری در کاخ سفید درباره اینکه آیا منظور او از اقدامات احتمالی علیه ایران در صورت عدم رسیدن به توافقی تازه، اقدام نظامی را شامل میشود، گفت: «قطعا.»
او همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا مذاکرات روز شنبه آغازگر یک روند است یا خیر، گفت: «این یک شروع کننده است. زمان زیادی نداریم. آنها نباید به سلاح هستهای دست پیدا کنند. من میخواهم ایران پیشرفت کند، تنها خواسته من این است که آنها نباید سلاح هستهای داشته باشند.»
ترامپ گفت که «ایرانیان مردم باهوشی هستند، اما حکومت سرسختی دارند. رهبران آنها نیز از خواستههای من آگاه هستند. من چیز زیادی نمیخواهم. تنها خواسته من، عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای است.»
رئیس جمهور آمریکا در ادامه اظهارات خود گفت: «زمانی که در انتخابات (انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا) تقلب شد، با خود گفتم که ایرانیان سلاح هستهای خواهند ساخت. آنها در دولت من پولی نداشتند. تحریمها برای آنها پولی نگذاشته بود.»
ترامپ با طرح احتمال اقدام نظامی افزود: «اگر مجبور شویم، علیه ایران اقدام نظامی خواهیم کرد. اسراییل نیز در این اقدام نظامی حضور پررنگی خواهد داشت. اسراییل عملاً این حمله را رهبری خواهد کرد.»
به نظر می آید ترامپ با تهدید دوباره جمهوری اسلامی به اقدام نظامی و اشاره به نقش رهبری اسرائیل با یک تیر دو نشان زده است. در واقع مخاطب سخن ترامپ در باره نقش رهبری اسرائیل در اقدام نظامی فرضی آمریکا علیه جمهوری اسلامی علاوه بر تهران، پاسخی به منتقدانی در اسرائیل است که می گویند نتانیاهو از دیدار با ترامپ دست خالی برگشت و این را دلیلی بر کاهش اهمیت نتانیاهو و اسرائیل در سیاست آمریکا تعبیر می کنند.